12 травня відбулось чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Золотоніської міської ради. Підставою для розгляду справ стали 7 протоколів про адміністративні правопорушення, складені працівниками сектору інспекції з благоустрою УЖКГ та працівниками поліції за період з 8 по 12  травня.

Під час засідання розглянули чотири протоколи за статтею 152 КУпАП – «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Мова йде про нагромадження сміття у невідведених місцях, неналежне утримання тварин (собак), відсутність договору про вивіз твердих побутових відходів та захаращення земельних ділянок.

Також інспектори за цей термін склали два протоколи на основі заяв-скарг щодо неналежного утримання собак їхніми власниками. Нагадаємо, що згідно із Правилами благоустрою міста (п. 9.1.26.) – виводити собак з жилих та інших приміщень, а також ізольованих територій в загальні двори або на вулицю дозволяється лише на повідку. Окрема тема – собаки, які входять до  спеціального переліку порід (Додаток №1 до Порядку і Правил проведення обов’язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам; постанова КМУ від 9.07.2002 р. № 944). Їх за межі квартири, території подвір’я, організацій чи  підприємств у загальні двори або на вулицю можна виводити лише на повідку і в наморднику.

У результаті засідання, вивчивши матеріали справ, адміністративна комісія прийняла відповідні рішення. При вирішенні питання про накладання адміністративного стягнення, комісія враховувала норми чинного законодавства про адміністративні правопорушення, характер вчиненого правопорушення, ступінь вини правопорушника, а також обставини, що пом’якшують чи обтяжують відповідальність.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).