Як довго діятиме червоний графік енергопостачання розповів виданню Золотоноша.City очільник «Золотоніських енергетичних мереж» ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Середа. Він відверто заявив, що ситуація з електропостачанням наразі вкрай кепська. Окрім того, що спричинені нещодавньою російською атакою «червоні» графіки вимкнень самі собою дошкуляють населенню, подекуди стається ще й так, що люди геть не бачать світла через несправності мережі або підстанцій. На їхню ліквідацію потрібен час – приїхати, відремонтувати, все перевірити і запустити; а до того часу – вже й добігають кінця ті нещасні 2 години.

Усі планові роботи, як зазначив Олександр Іванович, переносяться саме на час, коли триває вимкнення, аби ще більше не позбавляти людей електрики. Крім того, поточна ситуація не дозволяє вмикати світло навіть на ніч, для стабільної роботи підприємств, що також дозволяло і частині громадян мати електропостачання у цю пору доби. За словами Олександра Середи, усе те, що залежить від енергетиків на локальному рівні – виконується, але чи будуть покращення найближчим часом – це вже питання в масштабах усієї країни. Тому поки що – можна тільки чекати і сподіватися. Наразі ж – слід максимально забезпечити теплом садки і школи.

Як доречно зауважив перший заступник міського голови Олег Масло, Золотоніщина, попри незручні поточні графіки, все ще перебуває у дуже сприятливих – відносно інших – обставинах і варто плекати надію, аби найбільшою нашою проблемою лишалося світло, а не щось значно гірше.

Дотичні до енергетики питання

Владці вкотре закликали громадян намагатися ощадливо послуговуватися електроприладами. Адже тенденція «світла мало, тож увімкну все й одразу, щоб встигнути» – зберігається (через що і часто стаються аварії і тоді цілий мікрорайон може взагалі проґавити свою чергу). Також, все який раз поспіль, зайшла мова про будинкове освітлення. Попри усі заклики і прохання, містяни не надто зважають на це питання.

Тож, якщо по-хорошому за багато місяців дефіциту електроенергії отримати якийсь відгук від споживачів не вдається, посадовці вже почали задумуватися над способами вирішення проблеми іншими, централізованими шляхами. Обговорення щодо доцільності та потенційних методів боротьби зі світлом у під’їздах посеред ночі (під час комендантської години, коли ніхто не повинен там вештатися) ще тривають.

Із більш позитивного – владці проговорили способи забезпечити принаймні частину міста стабільним зв’язком, а саме – обмірковували, у який спосіб можна заживити вишки операторів. Проблема нагальна, тому посадовці взялися найближчим часом узгодити якесь рішення, що зможе задовольнити цю ініціативу. Якщо це вдасться – то, можливо, ситуацію з «2 через 4» вдасться трохи згладити принаймні наявністю мобільного зв’язку.

Очільник «Янтаря» Володимир Гончар розповів про подібні до описаних Олександром Середою ситуації, зокрема з проблемамиу сфері енергетики (у тому числі й насамперед – через одночасне вмикання усіх можливих пристроїв). І коли у людей таке стається, вони викликають «Янтарь»… щоб банально в агресивній формі розповісти електрику «хто він», буцімто саме через нього в країні немає світла і стаються усі можливі аварії. Останній, вочевидь, в одну прекрасну мить просто втомився від цього і звільнився. Тож, кому краще агресивні мешканці хочуть зробити такою поведінкою – лишається загадкою… як і загалом претексти подібного ставлення до комунальників.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).