Масові толоки, що охопили Золотоніську територіальну громаду, перекинулися і на старостат сіл, що входять до її складу. 10 квітня суботник з благоустрою відбувся у Благодатному. Були задіяні небайдужі люди, що дало свої плоди: приведений до ладу місцевий цвинтар. Зійшлося близько 20 осіб. Вже скоро мають приступити до переробки обпиляних гілок та інших наслідків громадської активності. Про це повідомляє видання Золотоноша.City.

Наступний суботник планується на наступні вихідні, 17 квітня, певна річ, за умови, що погода буде сприятливою. За словами Дмитра Володимировича, буде задіяно 6-7 одиниць техніки. Також староста сподівається на якнайбільш активний прояв громадянської свідомості та активності, аби продовжувати окультурення місцевості.

А ще Дмитро Шевченко активно поширює і допомагає набути розголосу ініціативи з централізованим вивезенням сміття з Благодатного, яким має намір зайнятися КП «Комунальник». Поки що триває організаційний процес. За умови, що набереться велика кількість абонентів, відбудеться поділ села на 4 квартали, з яких почергово, кожного першого четверга щомісяця, забиратимуть сміття. Людям слід буде лише зібрати його і виставити перед подвір’ям.

− Зараз є такі люди, які готові за вивезення сміття заплатити один раз 50 гривень, але надалі їм ця функція не потрібна. Проте так це не працює, оскільки угода заключається або на рік, або до кінця поточного року. За нашими планами, процес має зрушити з місця вже 1 травня, − сказав Дмитро Шевченко.

Це має стати передумовою до якісного та регулярного обслуговування в подальшому і збереження навколишнього природного середовища від смітників, створених, перш за все, через відсутність подібного сервісу раніше.

Староста висловив подяку всім небайдужим і тим, хто відгукнувся на його пропозиції та відгукнеться вдруге, вже 17 квітня, а також поширить цей заклик і заохотить інших долучитися до спільної праці на користь громади.

– Разом – ми сила, − наголосив Дмитро Володимирович. – Тож давайте спільно робити наше село ще кращим, аніж воно є наразі!

У селі Благодатне набувають обертів толоки та ініціатива старости про централізований вивіз сміття

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).