У період із 17-го до 19 серпня 2024 року на запрошення міського голови Штольберга Марселя Шмідта та за сприяння Engagement Global gGmbH (м.Бонн, Федеративна Республіка Німеччини) відбулася поїздка в місто Штольберг (район Ерцгебірге, федеративна земля Саксонія). Її мета –  ознайомитися з особливостями функціонування добровільних пожежних команд міст Штольберг та Аннаберг-Бухгольц (район Ерцгебірге) в Німеччині, а також професійної пожежної частини міста Хемніц. Золотоніську делегацію цікавила структура, технічне оснащення, підпорядкування, фінансування, підготовка кадрів у Німеччині, обмін досвідом між пожежними обох країн і встановлення контактів для подальшої співпраці.

Крім того:

17.08.2024 – зустріч з керівником добровільної пожежної команди міста Штольберг Ронні Маєм, знайомство з пожежною командою, огляд автомобілів та спеціальної техніки, обговорення функціонування добровільної пожежної команди, фінансування, принципів оповіщення,      збору та виїзду на місце події, а також основних труднощів, з якими зіштовхується добровільна команда; обмін досвідом.

18.08.2024 – за сприяння керівника організації „Друзі України Ерцгебірге”, давнього знайомого нашої громади Сільвіо Уліга візит у добровільну пожежну частину міста Аннаберг-Бухгольц (район Ерцгебірге, федеративна земля Саксонія), знайомство з командою, демонстрація автомобілів та   обладнання, показ виконання завдання з порятунку на висоті, обговорення перспектив здійснення діяльності та можливості співпраці з добровільною пожежною командою с. Благодатне, обмін контактами для подальшої комунікації.

19.08.2024 – візит на ТОВ „Компанія водовідведення та послуг обслуговування Західної Саксонії” в місті Ремзе (земля Саксонія), ознайомлення з роботою системи, доставкою рідких побутових і промислових відходів до очисних споруд від 120000 мешканців з 18 громад Західної Саксонії, показ всіх етапів очищення стоків, обладнання та лабораторії аналізу стоків, відбору мулу, виробництво газу шляхом зброджування, його спалювання та виробництво електричної енергії. У цей же день відбулася поїздка в професійну пожежну частину міста Хемніц, зустріч з керівником Ульфом Вільгельмом, знайомство зі структурою професійної пожежної частини, обговорення системи оповіщення про надзвичайні події, придбання техніки, огляд автомобільного парку, обговорення питань підготовки кадрів.

У результаті поїздки представники добровільної пожежної команди с. Благодатне та працівники виконавчого комітету Золотоніської міської ради познайомилися з представниками добровільних пожежних команд міст Штольберг та Аннаберг-Бухгольц і професійної пожежної частини міста Хемніц, обмінялися контактами, поспілкувалися та обмінялися досвідом між пожежними, обговорили можливості подальшої співпраці. Також передали запрошення відвідати нашу громаду та команду в с.Благодатне.

Візит представників Золотоніської громади у Німеччину відбувся без використання коштів міського бюджету.

Начальник відділу прогнозування та розвитку громади Вікторія Остроглазова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).